BlogBlogBlogBlogBlog

Op een plezierige manier je werk kunnen doen!

Persoonlijke Ontwikkeling | Werkdrukaanpak | Stressreductie | Burn-out preventie

Mijn blogs met tips voor meer tijd, rust en ruimte voor wat jij wilt doen.

In mijn blogs geef ik je tips om een betere balans te creëren tussen werk en privé. Zodat je meer tijd, rust en ruimte krijgt voor de dingen die jij wilt doen. 

Dingen die echt belangrijk voor je zijn. Waarmee je een bijdrage levert aan een groter geheel, dingen waar je trots op kunt zijn. Die je werkplezier geven en je laten herinneren waarom je voor jouw werk gekozen hebt.

Abonneer je hier op mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan tweewekelijks een update. Heb je een tip voor een onderwerp waarover je graag zou willen lezen? Laat het me weten!


De meest recente tips:

dinsdag 28. of november 2017

Tackel moeiteloos je problemen - positieve psychologie

Alles dat aandacht krijgt, groeit. Die scheurkalender-wijsheid ben je vast wel eens tegengekomen. Vanuit de coachingsmethodieken uit de vorige eeuw werd de narigheid daarmee eigenlijk alleen maar groter: we redeneerden vanuit het probleem. Zou je daar tegenover ook vanuit een positieve insteek kunnen denken en zo de oplossing kunnen versnellen?

dinsdag 28. of november 2017

Timemanagement: de houdbaarheidsdatum voorbij

Het heette timemanagement, persoonlijke effectiviteit of zelfmanagement. Technieken om je productiviteit te verbeteren, de mate waarin je je doelen realiseert. Sinds de eerste publicaties erover in de jaren ’60 heeft het een grote vlucht gemaakt, maar geen enkele techniek is afdoende gebleken. Sterker nog, de behoefte aan effectiever werken lijkt groter dan ooit en de gevolgen van werkstress heten de grootste kostenpost van dit decennium te zijn.

dinsdag 14. of november 2017

Hoe bewaar je focus?

Als je hard werkt zonder duidelijk doel, lijkt het aan het eind van de werkweek wel eens of het allemaal nergens toe geleid heeft. Dan heb je geen antwoord op: "Wat heb ik deze week gedaan?" en, erger nog, op "wat heeft het opgeleverd?".

dinsdag 14. of november 2017

Hoe hou je je planning flexibel?

Tijdens ons eigen maandagoverleg leek de week zo mooi overzichtelijk… In onze projectgroep brachten we in beeld wat er gebeuren moest, gaven we alles een eigen prioriteit, en maakten we een planning. Dat ging prima; tot vanochtend vroeg…

dinsdag 14. of november 2017

Wie loslaat heeft twee handen vrij

Eén van de grootste stressbronnen is het richten van je aandacht en energie op iets waar je geen invloed op hebt. Twijfel of we het goede hebben gedaan, spijt dat we het niet anders deden: nachten kunnen we er van wakker liggen. Zinloos. Dat onderkennen is één, daadwerkelijk kunnen loslaten is toch nog even wat anders. Want hoe doe je dat, laissez faire?

Artikel 6 tot 10 van 54

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >