BlogBlogBlogBlogBlog

Op een plezierige manier je werk kunnen doen!

Persoonlijke Ontwikkeling | Werkdrukaanpak | Stressreductie | Burn-out preventie

Mijn blogs met tips voor meer tijd, rust en ruimte voor wat jij wilt doen.

In mijn blogs geef ik je tips om een betere balans te creëren tussen werk en privé. Zodat je meer tijd, rust en ruimte krijgt voor de dingen die jij wilt doen. 

Dingen die echt belangrijk voor je zijn. Waarmee je een bijdrage levert aan een groter geheel, dingen waar je trots op kunt zijn. Die je werkplezier geven en je laten herinneren waarom je voor jouw werk gekozen hebt.

Abonneer je hier op mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan tweewekelijks een update. Heb je een tip voor een onderwerp waarover je graag zou willen lezen? Laat het me weten!


De meest recente tips:

dinsdag 31. of oktober 2017

Negen stappen naar Coachend Leiderschap

In “De meest cruciale competentie van een teamleider” schreef ik ‘Leer je mensen leren’ omdat dat Zelfsturing bevordert. Uit de enquête die ik bij dat artikel deed, bleek dat veel leidinggevenden de coachende rol die daarbij hoort nog niet zo vaak innemen. En het bewust creëren van situaties waarin ervaringsleren gestimuleerd wordt en de leidinggevende kan mentoren, wordt ook niet vaak opgezocht. Hoe groei je daar naartoe, coachend leidinggeven?

woensdag 04. of oktober 2017

Waarom blijven sommige mensen ‘hangen’ in wat geweest is?

Je ziet het bij veranderingsprocessen, maar ook bij ontslag of onvrijwillige toewijzing van naar een andere functie. Zelfs bij de introductie van een nieuwe versie van een softwarepakket, een gewijzigde procedure of andere koffie: dat jaagt de halve organisatie in het verzet. Waarom houden mensen zo vast aan wat ooit was?

woensdag 04. of oktober 2017

De meest cruciale competentie van een teamleider

Wat maakt iemand een goede teamleider? Wordt je als teamleider geboren of kun je leiderschap ontwikkelen? Een goede teamleider heeft bij voorkeur een aantal sterke competenties. Bij voorkeur, want het is geen noodzaak. Ten eerste kun je die wel degelijk ontwikkelen en ten tweede hoeft een effectief teamleider niet in alle aspecten uit te blinken. Maar één is cruciaal.

woensdag 20. of september 2017

Kun je je eigen realiteit kiezen?

Omgaan met onbekende situaties zorgt bij de meeste mensen voor onrust. Sommigen raken van een ver-weg-vakantie zelfs volkomen in de stress. Naar huis willen we, terug naar alles dat er bekend uitziet, wat bekend ruikt en proeft. Hoe moet dat met die mensen in een veranderende omgeving, in een veranderende samenleving, in een veranderende organisatie?

woensdag 20. of september 2017

Waarom juist de basics van Timemanagement zo belangrijk zijn

Veel mensen voelen op enig moment de noodzaak om hun timemanagement te verbeteren. Meestal zie ik ze dan aan de technische kant beginnen: een app, een smartphone of een uitgebreide systeem-agenda. En strikt genomen is succesvol timemanagement niet afhankelijk van het hulpmiddel. Het is eerder een mindset. Dat is ook waarom het meestal op korte termijn weer fout gaat.

Artikel 6 tot 10 van 47

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >