BlogBlogBlogBlogBlog

Op een plezierige manier je werk kunnen doen!

Persoonlijke Ontwikkeling | Werkdrukaanpak | Stressreductie | Burn-out preventie

Mijn blogs met tips voor meer tijd, rust en ruimte voor wat jij wilt doen.

In mijn blogs geef ik je tips om een betere balans te creëren tussen werk en privé. Zodat je meer tijd, rust en ruimte krijgt voor de dingen die jij wilt doen. 

Dingen die echt belangrijk voor je zijn. Waarmee je een bijdrage levert aan een groter geheel, dingen waar je trots op kunt zijn. Die je werkplezier geven en je laten herinneren waarom je voor jouw werk gekozen hebt.

Abonneer je hier op mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan tweewekelijks een update. Heb je een tip voor een onderwerp waarover je graag zou willen lezen? Laat het me weten!


De meest recente tips:

woensdag 06. of september 2017

Hoe je zelf de hand hebt in problematische situaties

In mijn vorige artikel Hoe tem je een hork schreef ik "Het is goed om je te realiseren dat je niet je emoties bent, maar emoties hebt". Over hoe daarmee om te gaan, kreeg ik veel vragen. Je doet dat door jezelf los van je emoties te zien, zo dissocieer je daar in feite van. Daarmee is horkerig gedrag af en wenselijker gedrag aan te leren. Maar hoe werkt dat?

woensdag 06. of september 2017

5 stappen naar meer resultaat

Vaak gaan er op kantoor dagen voorbij zonder dat we iets lijken te presteren. Waarbij we ’s avonds niet meer weten wat we ’s ochtends gedaan hebben. Werkdagen kunnen knap onbevredigend zijn. Voor ZZP'ers, die geen collega's om zich heen hebben, lijden er misschien nog wel meer onder. Herken je dat?

dinsdag 22. of augustus 2017

Hoe tem je de hork?

Net wat hoger opgeleiden zijn niet altijd even gemakkelijk in de omgang. Intelligent is namelijk niet hetzelfde als emotioneel vaardig, of wel IQ is vaak niet recht evenredig met EQ. Uit eigen ervaring durf ik zelfs te beweren dat een hoge intelligentie een risicofactor meebrengt. Wat kun je daartegen doen?

dinsdag 22. of augustus 2017

Hoe bewaar je focus?

Wie kent dat niet: je neemt je voor om hele dag te werken aan een bepaalde taak, en aan het eind van de dag is er van alles gebeurt, maar de taak is niet af. Dat komt omdat je te enthousiast en met te weinig realiteitszin gestart bent. In de regel komt er namelijk ‘van alles tussendoor’. Hoe ga je daarmee om?

donderdag 15. of juni 2017

De meest effectieve manieren om je situatie te veranderen

“Werkgever leert niet van burn-out”, konden we vorige week lezen. Die conclusie werd getrokken na ruim 500 interviews met werknemers die in de afgelopen 5 jaar een burn-out hadden gehad. Dat moet anders vindt directeur Jan Willem Evers van Zilveren Kruis, dat het onderzoek liet uitvoeren. “Het probleem bij de medewerker oplossen is maar symptoombestrijding.”

Artikel 11 tot 15 van 47

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >