BlogBlogBlogBlogBlog

Op een plezierige manier je werk kunnen doen!

Persoonlijke Ontwikkeling | Werkdrukaanpak | Stressreductie | Burn-out preventie

Mijn blogs met tips voor meer tijd, rust en ruimte voor wat jij wilt doen.

In mijn blogs geef ik je tips om een betere balans te creëren tussen werk en privé. Zodat je meer tijd, rust en ruimte krijgt voor de dingen die jij wilt doen. 

Dingen die echt belangrijk voor je zijn. Waarmee je een bijdrage levert aan een groter geheel, dingen waar je trots op kunt zijn. Die je werkplezier geven en je laten herinneren waarom je voor jouw werk gekozen hebt.

Abonneer je hier op mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan tweewekelijks een update. Heb je een tip voor een onderwerp waarover je graag zou willen lezen? Laat het me weten!


De meest recente tips:

dinsdag 14. of november 2017

Goed is voor mij niet goed genoeg

Samenwerken in een team betekent samen streven naar een zo goed mogelijk eindproduct. In je team versterk je enerzijds elkaars krachten en anderzijds vang je elkaars zwakke plekken op. We zeggen dan dat de samenwerking meer oplevert dan de som der delen. Daarom kunnen projecten zo nuttig zijn: omdat je gaandeweg ook nog veel van elkaar kunt leren. Maar omdat je te doen hebt met verschillende mensen, kan jullie interpretatie van wat-goed-is nogal

dinsdag 31. of oktober 2017

Nieuw boek: Grip op je Stress

Collega Annemiek Tigchelaar schreef een slim boekje om zelf je werkdruk te verlagen. Aan de hand van het acroniem STRESS maakte ze een handig zelfhulpboekje. Maar kan dat eigenlijk wel, zelf aan je werkdruk werken?

dinsdag 31. of oktober 2017

Negen stappen naar Coachend Leiderschap

In “De meest cruciale competentie van een teamleider” schreef ik ‘Leer je mensen leren’ omdat dat Zelfsturing bevordert. Uit de enquête die ik bij dat artikel deed, bleek dat veel leidinggevenden de coachende rol die daarbij hoort nog niet zo vaak innemen. En het bewust creëren van situaties waarin ervaringsleren gestimuleerd wordt en de leidinggevende kan mentoren, wordt ook niet vaak opgezocht. Hoe groei je daar naartoe, coachend leidinggeven?

woensdag 04. of oktober 2017

Waarom blijven sommige mensen ‘hangen’ in wat geweest is?

Je ziet het bij veranderingsprocessen, maar ook bij ontslag of onvrijwillige toewijzing van naar een andere functie. Zelfs bij de introductie van een nieuwe versie van een softwarepakket, een gewijzigde procedure of andere koffie: dat jaagt de halve organisatie in het verzet. Waarom houden mensen zo vast aan wat ooit was?

woensdag 04. of oktober 2017

De meest cruciale competentie van een teamleider

Wat maakt iemand een goede teamleider? Wordt je als teamleider geboren of kun je leiderschap ontwikkelen? Een goede teamleider heeft bij voorkeur een aantal sterke competenties. Bij voorkeur, want het is geen noodzaak. Ten eerste kun je die wel degelijk ontwikkelen en ten tweede hoeft een effectief teamleider niet in alle aspecten uit te blinken. Maar één is cruciaal.

Artikel 11 tot 15 van 54

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >