BlogBlogBlogBlogBlog

Op een plezierige manier je werk kunnen doen!

Persoonlijke Ontwikkeling | Werkdrukaanpak | Stressreductie | Burn-out preventie

Mijn blogs met tips voor meer tijd, rust en ruimte voor wat jij wilt doen.

In mijn blogs geef ik je tips om een betere balans te creëren tussen werk en privé. Zodat je meer tijd, rust en ruimte krijgt voor de dingen die jij wilt doen. 

Dingen die echt belangrijk voor je zijn. Waarmee je een bijdrage levert aan een groter geheel, dingen waar je trots op kunt zijn. Die je werkplezier geven en je laten herinneren waarom je voor jouw werk gekozen hebt.

Abonneer je hier op mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan tweewekelijks een update. Heb je een tip voor een onderwerp waarover je graag zou willen lezen? Laat het me weten!


De meest recente tips:

woensdag 20. of september 2017

Kun je je eigen realiteit kiezen?

Omgaan met onbekende situaties zorgt bij de meeste mensen voor onrust. Sommigen raken van een ver-weg-vakantie zelfs volkomen in de stress. Naar huis willen we, terug naar alles dat er bekend uitziet, wat bekend ruikt en proeft. Hoe moet dat met die mensen in een veranderende omgeving, in een veranderende samenleving, in een veranderende organisatie?

woensdag 20. of september 2017

Waarom juist de basics van Timemanagement zo belangrijk zijn

Veel mensen voelen op enig moment de noodzaak om hun timemanagement te verbeteren. Meestal zie ik ze dan aan de technische kant beginnen: een app, een smartphone of een uitgebreide systeem-agenda. En strikt genomen is succesvol timemanagement niet afhankelijk van het hulpmiddel. Het is eerder een mindset. Dat is ook waarom het meestal op korte termijn weer fout gaat.

woensdag 06. of september 2017

Hoe je zelf de hand hebt in problematische situaties

In mijn vorige artikel Hoe tem je een hork schreef ik "Het is goed om je te realiseren dat je niet je emoties bent, maar emoties hebt". Over hoe daarmee om te gaan, kreeg ik veel vragen. Je doet dat door jezelf los van je emoties te zien, zo dissocieer je daar in feite van. Daarmee is horkerig gedrag af en wenselijker gedrag aan te leren. Maar hoe werkt dat?

woensdag 06. of september 2017

5 stappen naar meer resultaat

Vaak gaan er op kantoor dagen voorbij zonder dat we iets lijken te presteren. Waarbij we ’s avonds niet meer weten wat we ’s ochtends gedaan hebben. Werkdagen kunnen knap onbevredigend zijn. Voor ZZP'ers, die geen collega's om zich heen hebben, lijden er misschien nog wel meer onder. Herken je dat?

dinsdag 22. of augustus 2017

Hoe tem je de hork?

Net wat hoger opgeleiden zijn niet altijd even gemakkelijk in de omgang. Intelligent is namelijk niet hetzelfde als emotioneel vaardig, of wel IQ is vaak niet recht evenredig met EQ. Uit eigen ervaring durf ik zelfs te beweren dat een hoge intelligentie een risicofactor meebrengt. Wat kun je daartegen doen?

Artikel 16 tot 20 van 54

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >