BlogBlogBlogBlogBlog

Op een plezierige manier je werk kunnen doen!

Persoonlijke Ontwikkeling | Werkdrukaanpak | Stressreductie | Burn-out preventie

Mijn blogs met tips voor meer tijd, rust en ruimte voor wat jij wilt doen.

In mijn blogs geef ik je tips om een betere balans te creëren tussen werk en privé. Zodat je meer tijd, rust en ruimte krijgt voor de dingen die jij wilt doen. 

Dingen die echt belangrijk voor je zijn. Waarmee je een bijdrage levert aan een groter geheel, dingen waar je trots op kunt zijn. Die je werkplezier geven en je laten herinneren waarom je voor jouw werk gekozen hebt.

Abonneer je hier op mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan tweewekelijks een update. Heb je een tip voor een onderwerp waarover je graag zou willen lezen? Laat het me weten!


De meest recente tips:

dinsdag 22. of augustus 2017

Hoe bewaar je focus?

Wie kent dat niet: je neemt je voor om hele dag te werken aan een bepaalde taak, en aan het eind van de dag is er van alles gebeurt, maar de taak is niet af. Dat komt omdat je te enthousiast en met te weinig realiteitszin gestart bent. In de regel komt er namelijk ‘van alles tussendoor’. Hoe ga je daarmee om?

donderdag 15. of juni 2017

De meest effectieve manieren om je situatie te veranderen

“Werkgever leert niet van burn-out”, konden we vorige week lezen. Die conclusie werd getrokken na ruim 500 interviews met werknemers die in de afgelopen 5 jaar een burn-out hadden gehad. Dat moet anders vindt directeur Jan Willem Evers van Zilveren Kruis, dat het onderzoek liet uitvoeren. “Het probleem bij de medewerker oplossen is maar symptoombestrijding.”

donderdag 15. of juni 2017

Eenvoudig en gemakkelijk naar nieuw gedrag

We zijn niet altijd helemaal content met hoe we functioneren. Wie de gewoonte heeft een lijstje met Goede Voornemens te maken, zie een jaar later vaak dezelfde topics voorbijkomen. Soms trek je een te grote broek aan. Verandering gaat vaak over gedrag. En dat kan veel makkelijker zijn dan je denkt…

donderdag 01. of juni 2017

Gooi je probleem maar op tafel, dan kunnen we het oplossen

Wat wij mensen ervaren als een probleem, is niet zelden is een “ding” in ons hoofd. Een gedachte kan ons zo in beslag nemen, dat we aan niets anders meer kunnen denken. Zo wordt het probleem groter en de kans op een aanvaardbare oplossing steeds kleiner. Erover praten kan helpen, maar als coach moet ik dan alle zeilen bijzetten. Want inmiddels is voor de coachee het leven met het probleem zo vertrouwd, dat die er niet eens meer afstand van wil ne

donderdag 01. of juni 2017

Verandering mislukt met de rem erop

Kort geleden discussieerden we met collega´s in hoeverre je vrijblijvendheid in mag bouwen wanneer je een coachingstraject offreert. Enerzijds is het, economisch gezien, een zwaktebod. Aan de andere kant vind ik het plezierig om `nee` te kunnen zeggen wanneer blijkt dat een coachee gestuurd blijkt. Lees wat je er als leidinggevende aan kunt doen om je medewerker te motiveren voor een coachingstraject.

Artikel 21 tot 25 van 54

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >