BlogBlogBlogBlogBlog

Op een plezierige manier je werk kunnen doen!

Persoonlijke Ontwikkeling | Werkdrukaanpak | Stressreductie | Burn-out preventie

Mijn blogs met tips voor meer tijd, rust en ruimte voor wat jij wilt doen.

In mijn blogs geef ik je tips om een betere balans te creëren tussen werk en privé. Zodat je meer tijd, rust en ruimte krijgt voor de dingen die jij wilt doen. 

Dingen die echt belangrijk voor je zijn. Waarmee je een bijdrage levert aan een groter geheel, dingen waar je trots op kunt zijn. Die je werkplezier geven en je laten herinneren waarom je voor jouw werk gekozen hebt.

Abonneer je hier op mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan tweewekelijks een update. Heb je een tip voor een onderwerp waarover je graag zou willen lezen? Laat het me weten!


De meest recente tips:

maandag 01. of mei 2017

De kaart is niet het gebied

Er is een verschil tussen de werkelijke wereld en hoe wij die beleven. Het gaat zover dat we niet alleen zelf ons wereldbeeld scheppen, maar dat we zelfs wat we de “waar-”neming ervan noemen, zelf “maken”. Dat doen we niet bewust: de chemische en elektrische reacties in ons zenuwstelsel, worden door onze hersenen gereorganiseerd tot zintuigelijke indrukken. Door al die bewerkingen vervormen we de werkelijkheid nogal eens.

maandag 01. of mei 2017

We kunnen onze beleving sturen

Ken je dat: een situatie komt je zo ongemakkelijk voor, dat je er het liefst van weg zou lopen. Je hebt zoveel last van wat er gebeurt, dat je het niet langer verdragen kunt. Alleen al de gedachte dat je niet weg kunt, maakt je bijna gek. Herkenbaar? Het kan heel simpel anders…

dinsdag 18. of april 2017

Hoe weet je of je coachable bent?

Voorafgaand aan een coachingstraject zou ik moeten vaststellen hoe coachable de coachee is. Met tien vragen stel ik vast of het traject kans van slagen heeft. Hoge score, goed perspectief. Lage score, niet aan beginnen. Kan het zo simpel zijn?

dinsdag 18. of april 2017

Even stilstaan is soms een hele vooruitgang...

Wie maar doorgaat en doorgaat, blijft meedoen aan de gekte van alledag. Wie doet wat 'ie altijd al deed, krijgt wat 'ie altijd al kreeg... Meivakantie: een mooi moment voor bespiegeling.

donderdag 06. of april 2017

Wat je kunt leren van je geuite kritiek

De meeste van mijn coachees komen binnen terwijl ze nog niet precies weten hoe we aan hun coachingsvraag gaan werken. Vaak zie ik dat ze vinden dat het probleem buiten henzelf ligt. Maar daar kan het niet opgelost worden. Hoe gaat dat?

Artikel 21 tot 25 van 47

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >