BlogBlogBlogBlogBlog

Op een plezierige manier je werk kunnen doen!

Persoonlijke Ontwikkeling | Werkdrukaanpak | Stressreductie | Burn-out preventie

Mijn blogs met tips voor meer tijd, rust en ruimte voor wat jij wilt doen.

In mijn blogs geef ik je tips om een betere balans te creren tussen werk en priv. Zodat je meer tijd, rust en ruimte krijgt voor de dingen die jij wilt doen. 

Dingen die echt belangrijk voor je zijn. Waarmee je een bijdrage levert aan een groter geheel, dingen waar je trots op kunt zijn. Die je werkplezier geven en je laten herinneren waarom je voor jouw werk gekozen hebt.

Abonneer je hier op mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan tweewekelijks een update. Heb je een tip voor een onderwerp waarover je graag zou willen lezen? Laat het me weten!


De meest recente tips:

donderdag 09. of februari 2017

Waarom onthouden beter gaat als je het met de hand schrijft

In een eerder artikel schreef ik dat het willekeurig willen onthouden van zaken niet goed werkt. Het alternatief dat ik beschreef, namelijk het maken van lijstjes, wl. Met de hand opgeschreven notities lijken we zelfs prima te kunnen onthouden. Hoe komt dat?

donderdag 26. of januari 2017

Wat kun je doen aan stress in je team?

Al vaker schreef ik dat werkdruk een subjectief gegeven is. Technisch gesproken bestaat het niet eens echt. Maar goed: wat nu als jouw teamleden klagen over werkdruk? Dan kom je met mijn insteek niet verder, want als je er samen niets aan doet melden ze zich ziek. Hoe krijg je het in beeld en wat kun je eraan doen?

donderdag 26. of januari 2017

Actief plannen in Outlook

Onlangs brak ik in een ander artikel een lans om een takenlijst te maken van alles wat je moet doen. Dat helpt namelijk om het ook daadwerkelijk gedaan te krijgen n, misschien belangrijker nog, omdat je het daarna niet meer hoeft te onthouden, geeft het je ook rust. 'Schrijf alles op', pleitte ik. Natuurlijk hoeft dan niet per se op papier: Outlook - bijvoorbeeld - kan je daarbij goed helpen.

woensdag 11. of januari 2017

Waarom je niets moet willen onthouden

Misschien heb je jezelf er weleens op betrapt wat meewarig te doen over die collega met zn lijstjes. Die als eenling achter is gebleven, terwijl de hele wereld al een automatiseringsslag gemaakt heeft. Die is blijven hangen in de 20e eeuw, de eeuw van papieren lijstjes. Toch zou ik een lans willen breken voor deze noeste schrijvers (die soms wel degelijk een digitaal lijstje gebruiken): want ze vergeten namelijk niets.

woensdag 11. of januari 2017

Hoe hou ik mijn agenda leeg?

En van mijn coachees vroeg: In de week vr Kerstmis kreeg ik mijn nieuwe agenda. Die was toen nog zo lekker leeg... Maar na mijn eerste werkweek stroomt er alweer van alles in. Ik zie de bui al weer hangen: nog even en ik weet me geen raad meer met al die verplichtingen.

Artikel 26 tot 30 van 39

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >