BlogBlogBlogBlogBlog

Op een plezierige manier je werk kunnen doen!

Persoonlijke Ontwikkeling | Werkdrukaanpak | Stressreductie | Burn-out preventie

Mijn blogs met tips voor meer tijd, rust en ruimte voor wat jij wilt doen.

In mijn blogs geef ik je tips om een betere balans te creëren tussen werk en privé. Zodat je meer tijd, rust en ruimte krijgt voor de dingen die jij wilt doen. 

Dingen die echt belangrijk voor je zijn. Waarmee je een bijdrage levert aan een groter geheel, dingen waar je trots op kunt zijn. Die je werkplezier geven en je laten herinneren waarom je voor jouw werk gekozen hebt.

Abonneer je hier op mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan tweewekelijks een update. Heb je een tip voor een onderwerp waarover je graag zou willen lezen? Laat het me weten!


De meest recente tips:

donderdag 06. of april 2017

Creëer rust door verwachtingen van anderen te managen

Veel van ons krijgen te pas en te onpas e-mail met allerhande vragen: collega’s, klanten, cliënten, leerlingen en burgers doen een beroep op je. E-mail wordt als kanaal steeds dwangmatiger: als je niet binnen een halve dag reageert, hangt de e-mailer aan de telefoon. Ik laat zien hoe je dat slim kunt voorkomen.

woensdag 22. of maart 2017

Wat een dood paard met je doen kan

Iedereen weet: “je moet niet trekken aan een dood paard”. Maar iets maakt kennelijk dat we de moed maar niet willen opgeven. Want daar ligt het aan, we kunnen het paard niets verwijten: het ligt aan onszelf. Dit wordt een explosief stukje.

woensdag 22. of maart 2017

Hoe kun jij bijdragen aan een effectieve vergadering?

Eén van de grootste ergernissen in ons werkzame leven is de vergadering. Het aantal vergaderingen loopt de spuigaten uit, de manier waarop er vergaderd wordt en het rendement van ervan: we zijn er niet over te spreken. Sommigen van ons zijn als vrijwilliger nogal actief en ook daar is het al niet veel beter. Vergaderen kan dus veel effectiever. Lees hier hoe.

donderdag 09. of maart 2017

Hoe je met een goed gevoel je werkweek afsluit

Veel mensen kijken steeds uit naar het weekend: sommigen al op maandag. Zij hebben vermoedelijk niet zo’n goed gevoel over het werk dat ze doen. Goed: iedereen heeft zo, achteromkijkend, weleens een onnut gevoel. Weer een hele week voorbij en dan niets wezenlijks te hebben bijgedragen… Dat voelt knap machteloos. Toch kun je zelf wat aan doen aan dat gevoel en met deze tips zelfs wel direct.

donderdag 09. of maart 2017

Hoe weet je waar je tijd weglekt?

Soms gaat je dag voorbij zonder dat er iets uit je handen lijkt te zijn gekomen. Vaak is dan in elk geval blijven liggen wat je van plan was te doen. Je was druk, druk, druk… maar zag niets zinvols uit je handen komen. Coachees die last hebben van werkdruk, laat ik tijdschrijven. Het kost tegenwoordig nauwelijks moeite en het levert waardevolle inzichten op. Hoe doe je dat slim?

Artikel 26 tot 30 van 47

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >