BlogBlogBlogBlogBlog

Op een plezierige manier je werk kunnen doen!

Persoonlijke Ontwikkeling | Werkdrukaanpak | Stressreductie | Burn-out preventie

Mijn blogs met tips voor meer tijd, rust en ruimte voor wat jij wilt doen.

In mijn blogs geef ik je tips om een betere balans te creëren tussen werk en privé. Zodat je meer tijd, rust en ruimte krijgt voor de dingen die jij wilt doen. 

Dingen die echt belangrijk voor je zijn. Waarmee je een bijdrage levert aan een groter geheel, dingen waar je trots op kunt zijn. Die je werkplezier geven en je laten herinneren waarom je voor jouw werk gekozen hebt.

Abonneer je hier op mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan tweewekelijks een update. Heb je een tip voor een onderwerp waarover je graag zou willen lezen? Laat het me weten!


De meest recente tips:

donderdag 23. of februari 2017

Waarmee zit jij jezelf in de weg?

Vaak gaat je dag voorbij zonder dat je dat in de gaten hebt. Vaak ook heb je aan het eind van de dag dingen gedaan, waarvan je ’s ochtends niet wist dat ze voorbij zouden komen. En te vaak is er dan van je eigen ToDo-lijstje niet veel terecht gekomen… Herken je dat?

donderdag 23. of februari 2017

Waarom Mindfulness niet soft is

Mijn coachees zijn vaak op één of andere manier een grens overgegaan. In de regel is daardoor de balans werk/privé flink verstoord en dan zoeken we samen naar een nieuw evenwicht. Naast mijn eigen coachingsinterventies raad ik soms ook mindfulness aan omdat ik dat als een uitstekende aanvulling heb leren waarderen. Dat is niet altijd zo geweest, maar dat zegt veel over mij…

donderdag 09. of februari 2017

Hoe blijf je gemotiveerd in je werk?

Door de bank genomen werken wij zo'n 30 uur per week. De gemiddelde werknemer ziet zijn of haar collega’s meer uren per dag dan de eigen partner. We besteden meer waak-uren aan werk dan aan welke andere activiteit. Volgens een recent onderzoek van monsterboard.nl is maar liefst 40 procent van de Nederlanders ontevreden is over het totaalplaatje van hun werk. Mopperen maar ondertussen zitten blijven, dus. Hoe kan dat?

donderdag 09. of februari 2017

Waarom onthouden beter gaat als je het met de hand schrijft

In een eerder artikel schreef ik dat het willekeurig willen onthouden van zaken niet goed werkt. Het alternatief dat ik beschreef, namelijk het maken van lijstjes, wèl. Met de hand opgeschreven notities lijken we zelfs prima te kunnen onthouden. Hoe komt dat?

donderdag 26. of januari 2017

Wat kun je doen aan stress in je team?

Al vaker schreef ik dat werkdruk een subjectief gegeven is. Technisch gesproken bestaat het niet eens echt. Maar goed: wat nu als jouw teamleden klagen over werkdruk? Dan kom je met mijn insteek niet verder, want als je er samen niets aan doet melden ze zich ziek. Hoe krijg je het in beeld en wat kun je eraan doen?

Artikel 31 tot 35 van 47

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >