BlogBlogBlogBlogBlog

Op een plezierige manier je werk kunnen doen!

Persoonlijke Ontwikkeling | Werkdrukaanpak | Stressreductie | Burn-out preventie

Mijn blogs met tips voor meer tijd, rust en ruimte voor wat jij wilt doen.

In mijn blogs geef ik je tips om een betere balans te creëren tussen werk en privé. Zodat je meer tijd, rust en ruimte krijgt voor de dingen die jij wilt doen. 

Dingen die echt belangrijk voor je zijn. Waarmee je een bijdrage levert aan een groter geheel, dingen waar je trots op kunt zijn. Die je werkplezier geven en je laten herinneren waarom je voor jouw werk gekozen hebt.

Abonneer je hier op mijn nieuwsbrief. Je ontvangt dan tweewekelijks een update. Heb je een tip voor een onderwerp waarover je graag zou willen lezen? Laat het me weten!


De meest recente tips:

vrijdag 09. of december 2016

Waarom de werkgever de werkdruk niet kan veranderen

Handenvol geld kost het, verzuim. Behalve dat de loonkosten doorlopen, kost ook de vervanging nog geld. En omdat niet iedereen zomaar vervangen kan worden, heeft ook de kwaliteit van het werk eronder te lijden. De overheid spreekt werkgevers aan op dat verzuim. Maar wat kunnen die er eigenlijk tegen doen?

vrijdag 09. of december 2016

Ik wil tijd om m’n werk te kunnen doen

Wij kunnen niet Multitasken. We kunnen onze echte, volle aandacht maar aan één ding tegelijk schenken: dat geldt voor alle soorten werk. We kunnen wel bellen of kaartlezen en tegelijkertijd autorijden, maar het één gaat ten kosten van het ander. Lees welke impact dat heeft op je productiviteit.

vrijdag 09. of december 2016

Stalen zenuwen (boekbespreking)

Post zet de lessen van falende en succesvolle sporters (en niet-sporters) tegenover zijn eigen theorie. Hij ontdekte dat, tegen de mythen in, het werken aan zelfvertrouwen, het kweken van een winnaarsmentaliteit of het kunnen oproepen van ‘flow’ niet voldoende is. Er is namelijk weerbaarheid nodig om de spanning van het moment suprême te kunnen weerstaan.

donderdag 10. of november 2016

Stress-schaal

De voornaamste aanleidingen voor stress worden vaak miskend. Al veertig jaar geleden stelden Holms en Rahe een stress-schaal op aan de hand van 33 ingrijpende situaties en gebeurtenissen die een aanleiding vormen voor stress. Dit zijn de eerste tien in volgorde van afnemende belangrijkheid.

donderdag 10. of november 2016

Dit is waarom er niets mis is met buikgevoel

In het dagelijks leven is er niks mis met reageren op je buikgevoel. Wie al wat ouder is, weet wat dat waard is. Maar in het zakenleven hebben spreadsheet en de voorspellingen toch de voorkeur. Gek eigenlijk, want de recente crisis heeft toch maar laten zien dat ook de wereld van de cijfers niet onfeilbaar is. Dus wat zou er daarom mis zijn met sturen op je buikgevoel?

Artikel 31 tot 35 van 39

< Vorige

1

2

3

4

5

6

7

Volgende >