Coaching enkelvoudigCoaching enkelvoudigCoaching enkelvoudigCoaching enkelvoudigCoaching enkelvoudig

Weg met die werkdruk!

Coaching speciaal voor gestresste én gedreven professionals die willen stoppen met achter zichzelf aan te rennen. Ik help je beter omgaan met de stress op je werk zodat je meer tijd en meer energie overhoudt voor de zaken die er echt toe doen.

Werkdruk dóet iets met je

De professionals die ik dagelijks spreek, vertellen me meestal dit soort dingen: 
“Ik ervaar zo’n werkdruk, dat ik vaak aan niets anders kan denken”
“Wat ik ook doe, ik krijg mijn werk nooit af”
“Ik ben zo druk met randzaken, dat ik aan mijn eigenlijke werk niet toekom”
“Ik heb met ziel en zaligheid gekozen voor dit werk, maar heb al mijn idealen moeten inleveren” 
“Ik slaap slecht en te kort, overdag ben ik gespannen. Mijn werk heeft invloed op mijn gezondheid”

Ik was net als jij...

Misschien herken je er wel wat van jezelf in. Zelf herken ik altijd mijn “oude zelf” in elk geval, want voordat ik voor mezelf begon werkte ik als afdelingsleider bij een opleidingsinstituut. En daar dacht ik dat ik onmisbaar was. 

Ik deed alles zelf, was dag en nacht én de weekeinden aan het werk. Ik had een maagzweer, chronische rugpijn en… blies met mijn gestress mijn relatie op. Het duurde even, maar uiteindelijk kon ik toegeven dat ik een burnout had.

Veel ‘oplossingen’ werken maar tijdelijk

Dat was een leerzame periode. Want op zoek naar een oplossing voor mijn timemanagementprobleem, ontdekte ik dat veel methodieken alleen maar een instrumenteel karakter hadden. 

Trucjes, techniekjes en hacks. En die werkten maar tijdelijk of helemaal niet, want ik wist ze allemaal te saboteren. 

Bij mij zat het vast op gedrag en misschien komt ook dat je wel bekend voor. Daar hebben we het dan nog wel over.

Het kan wel anders… 

Want stel dat er een oplossing is, hoe zou het dan voelen om je tijd weer zelf in de hand te hebben? Hoe zou het zijn als het ook voor jou mogelijk blijkt om een realistische planning te maken en je daar gewoon aan te houden? 

Klinkt het goed als ik zeg dat ook jij zomaar op tijd af kunt hebben wat je zou willen doen? Zie je voor je welk plezier je daaraan zou beleven en wat dat je aan energie zou opleveren?

Je zou weer weten waarom je voor jouw beroep gekozen had: je enthousiasme en bevlogenheid voor je vak zouden weer ruimte krijgen. Je zou aan het eind van de dag 'klaar’ kunnen zijn met je werk. En nog energie over hebben voor andere dingen…

…maar we zitten het zelf in de weg

De professionals die er niet in slagen om zelf tot een oplossing te komen, vertellen me vaak dat ze zich van de meeste valkuilen, waar ze steeds weer instappen, niet eens bewust zijn. Het zijn vaak perfectionisten die niet durven delegeren. Dat ze daarom maar werk mee naar huis nemen. 

Ze zijn bang om fouten te maken. En ze kunnen kritiek niet verdragen, want niemand werkt immers zo hard als zij. Daarmee geven ze terugkoppeling ook geen kans en zijn zich niet bewust van het probleem, laat staan van mogelijke oplossingen…. Zou blijven ze in hun kringetje rondzwoegen.

Hoe doe je dat dan?

De oplossing van dat probleem begint met anders leren kijken naar je eigen gedrag. Wat doe je waardoor je steeds opnieuw in de knel komt? Welke signalen, van jezelf en je omgeving, negeer je? Wie er goed over nadenkt, komt tot het inzicht dat wat 'ie denkt over zichzelf niet (meer) klopt en dat wat 'ie doet niet (meer) werkt.

Het dus heeft alles te maken met leren loslaten van het beeld dat je nu hebt van jezelf en waarop je denkt dat je je werk moet doen. Het gaat erom dat je niet alleen je valkuilen herkent, maar ook de patronen leert herkennen waardoor je steeds opnieuw in herhaling valt. Ik kan je daarbij helpen.

Mijn aanbod voor jou 

Mijn aanpak bestaat uit vier zeer effectieve coachingssessies. Die zijn louter en alleen gericht op de manier waarop je tot nu toe je effectiviteit in de weg hebt gezeten. Als je eraan toe bent, help ik je om vanaf nu effectiever te werken en je doelen te realiseren. Dit is wat je tegemoet mag zien:

  • We herleiden eenduidig je doelen in werk en privé. Wat je wilt bereiken, waarop je terug wilt kijken en wat je wilt achterlaten. Op een manier waarop je dat nog niet eerder gedaan hebt: dit is waar het voor jou omdraait. Zo weten we waar je naartoe wilt.
  • We beschrijven jouw nieuwe realiteit. Hoe weet je dat je die hebt bereikt? Hoe ontstijg je jezelf? Zo weten we welke stappen je te zetten hebt.
  • We achterhalen jouw persoonlijke valkuilen. Welke keuzes heb je tot nu toe gemaakt? Hoe heb je dat aangepakt? Wat heb je gedaan om jouw keuzes te realiseren? Zijn er dingen waar je steeds opnieuw tegenaan loopt? Zo weten we hoe jij je resultaten in de weg zit.
  • Tot slot achterhalen we welke patronen je aan het herhalen bent. Wat geloof je over jezelf, wat maakt dat je ontwikkeling stagneert? Welke systemen zijn er in je onbewuste actief? Wat heb je te overwinnen? Dit is de meest krachtige stap, waarmee we jouw ontwikkeling onomkeerbaar maken. Je valt niet meer terug.

Praktisch

Mijn methodiek is gebaseerd op cognitieve gedragstherapie. Daarbij geef ik jou meer inzicht in je denkpatronen, die negatieve gevoelens en gedachten in stand houden. Je leert om die te vervangen door positievere gevoelens en zo los te komen van oude patronen. Deze aanpak heeft bewezen betere resultaten dan gangbare psychotherapie met medicatie (Nature, november 2014).

In jouw coachingstraject hebben wij samen één-op-één 'live' contact. We spreken zo ongeveer om de week af op mijn eigen coachingslocatie in Zutphen of ergens anders, als dat zo uitkomt. Zelf vind ik het belangrijk dat jij je goed kunt concentreren, dus we kiezen in elk geval een locatie buiten jouw werk- of privésituatie.

Je investering

Intake

  • wederzijds vrijblijvend intakegesprek gratis
  • vaststelling coachingsvraag gratis

Coaching

  • tussen de vier en acht sessies van anderhalf uur ( €125,= per uur)*
  • inclusief korte tussentijdse telefonische contacten
  • inclusief een evaluatiegesprek

* exclusief 21% btw; informeer naar het tarief voor particulieren

Ervaringen van anderen

“Ik merk dat ik wat meer afstand heb genomen. Ik duik niet meer gelijk op een taak, maar vraag me af ‘behoort het tot mijn domein’. Ik neem niet meer over. Mijn werk is er leuker van geworden”.

“Ik werk niet meer op zaterdag en in het weekend. Ik heb nu tijd en ruimte in mijn hoofd om te gaan fietsen op zaterdag en ga dit jaar een cursus AutoCAD doen”.

“Het meest heb ik gehad aan het onder woorden brengen van mijn eigen behoeften. Nu kan ik in mijn werk bedenken: ‘dit is belangrijk, hier wil ik aandacht voor’. Het werk kost me nu minder energie, ik minder zwaar aan dingen. Ik kan makkelijker afstand nemen”.

“Werkdruk tastte mijn werkplezier aan. Ik werk nu minder en ben toch relaxter. Ik kan nu tevreden zijn over mijn werk. Ik ben niet meer continue gespannen, heb de rust om dingen af te maken”.

“De berg werk die ik had liggen, en de stress die me dat opleverde, is praktisch weg. Ik heb daar bewuste keuzes in gemaakt. Doordat ik er na onze gesprekken veel over nagedacht heb is mij nu eindelijk duidelijk hoe het komt dat ik zo deed. En waarom ik 2 jaar geleden nou overwerkt ben geraakt”.

“Blijft hectisch hier, doe mijn best om me niet gek te laten maken. Wil vaker tijd voor mezelf en plan daarom actief. Ben me er bewuster van dat er dingen tussendoor komen. Ik werk niet meer structureel over, ik kan goed luisteren naar mijn eigen energie-peil”.
 

Garantie

Ik wil je het resultaat van je coachingssessies kunnen garanderen. Die garantie kan ik alleen bieden wanneer ik precies weet wat jij wilt ontwikkelen en als ik weet of wij samen een klik hebben. Dat blijkt tijdens ons eerste gesprek, dat dan ook voor ons beide vrijblijvend en zonder kosten is. Ik wil dus eerst een keer met je gesproken hebben en die kans wil ik jou ook graag bieden. Vul het formulier hieronder in en ik bel je om een afspraak te maken.

Is dit jouw oplossing?

Het is goed dat je hier bent aangeland, in mijn optiek bestaat toeval niet. Vroeg of laat ontdek je dat je al heel lang toe was aan deze verandering. Je bent nu heel dicht bij de oplossing van je werkdruk-probleem. Mis deze kans niet: vul het formulier hieronder in. Ik maak graag tijd voor je vrij.