Download dit gratis e-boek

Meer resultaat voor jou. En je team!

Klinkt het bekend voor je als ik je vertel dat niet iedereen optimaal presteert op z'n werk? Kun je er iets bij voorstellen als ik zeg dat bijna de helft van de medewerkers onder z'n kunnen presteert (Randstad Werkmonitor, oktober 2017), maar dat nog geen tien procent overweegt op te stappen? Hoe bereik je dan toch resultaat? En, niet onbelangrijk, hoe hou je plezier in je werk?

Als je tot hier bent gekomen met lezen, lijkt het misschien wel of het over jou gaat... En toch kan het goed zijn dat je ook het antwoord niet weet. Met dat maar zozo-gevoel van een zesje kun je natuurlijk gewoon verderleven, maar hé: je bent toch niet van de middelmatigheid? Je hebt vast wel eens gevoeld dat er ook bij jou meer in moet zitten. En daarom heb ik goed nieuws: nu je toch hier bent, waarom zou je dan de stap niet zetten die je al heel lang overweegt?

Vraag daarom nu mijn gratis e-boek aan. Wat je leest:

 • Wat is de belangrijkste oorzaak waardoor mensen niet helemaal uit de verf komen?
 • Waarom blijven ze zitten en doen ze er niets aan?
 • Wat heeft dat voor gevolgen voor henzelf en een team?
 • Wat kun jij daar als individuele medewerker mee?
 • Wat kun je er als teamleider mee?

Download hier jouw exemplaar van 'meer resultaat voor jou én je team' als e-boek.

Recente opdrachtgevers

Ik help je je dromen en ambities waar te maken

Ik help professionals uit vastgeroeste gedragspatronen te stappen, zodat ze eindelijk hun dromen en ambities waar kunnen maken.

Ben jij zo iemand die keer op keer eigenlijk last heeft van zichzelf? Lijkt het soms alsof je steeds in cirkels rond sjokt? Alsof je van je fouten maar niet van kunt leren? Zodat jij wéér niet gevraagd wordt om teamleider te worden. Zodat je gepasseerd wordt bij een kans op promotie. Dat je wéér niet in aanmerking komt voor een uitdagend project bij een nieuwe klant... Soms zit jouw realiteit je gewoon in de weg.

Daarom zou je willen dat je uit die cirkel kon breken. Dat je eindelijk eens een ontwikkelingssprong zou kunnen maken. Dat je een duwtje in de rug kreeg, een steun en toeverlaat had voor beslissende momenten. Of dat iemand je (met goeie bedoelingen) een schop onder je achterste kon geven. Dat heb je nodig, want zelf kom je er niet uit. Jij kent je blinde vlek niet, je glazen plafond, de belemmeringen die je zelf in stand houdt. Goed nieuws, want ik kan je daarbij helpen. Lees hier hoe.

Waarmee kan ik jou of je team helpen?

Effectieve medewerkers en dus ook effectieve teams scoren hoog op specifieke criteria.
De specifieke set kenmerken van succesvolle teamleden is door de Amerikaan Patrick Lencioni beschreven. Daar omheen maakte hij twee korte zelfscans, die ik je graag aanbied. Je kunt ze hieronder aanvragen. Doen: over vijf minuten weet je op welke aspecten je kunt verbeteren en daarmee ligt succes ook voor jou binnen handbereik!

 • Ik wil voor mijzelf weten waarop ik kan verbeteren [vraag aan]
 • Ik ben teamleider en wil weten hoe mijn team beter kan scoren [vraag aan]

Coaching van jou als individu

Ieder mens is anders; daarom is ook elk individueel coachingstraject anders.
Graag ontdek ik met jou waar je behoeften liggen en welke stappen we kunnen zetten.
Lees hier wat ik voor je kan doen.

Training van jou en jouw team

Elk team heeft zijn eigen opdracht en zijn eigen dynamiek, elke training is daarom maatwerk.
Graag inventariseer ik waar je met je team heen wilt en welke uitdagingen je ervaart.
Lees hier wat ik voor julllie kan betekenen.

Recente artikelen

Vlammen zonder op te branden

Uit mijn eigen praktijk weet ik dat mensen met ‘heilig vuur’ de grootste kans maken op een burn-out. Wanneer je onderuit gaat op je passie, hou je immers niets over. Uit de markt hoor ik anderen juist aansporen om te sturen op bevlogenheid van medewerkers. Dat kan niet anders dan mislopen, zou je denken. Of is er een gulden middenweg: kun je ook vlammen zonder op te branden? Lees verder hoe je kunt presteren zonder in te teren.

Hoe wij zelf ons succes saboteren

Je kent dit vast wel: hoewel je druk-druk-druk bent, marcheert het op het werk eigenlijk wel redelijk. Goed, je bent niet elke avond op tijd thuis en je avondje sporten schiet er wel eens bij in. Gemiddeld loopt het aardig, zolang er maar geen "gedoe" is. Want als er gedoe is, moeten alle zeilen worden bijgezet en gaat jouw planning overboord. Dat zijn de momenten waarop je weet: "plannen en timemanagement werkt gewoon niet voor mij". Eens? Lees dan verder en ontdek waarom dat NIET waar is…

Waarom een manager niet hard mag werken

Als je als leidinggevende hard werkt, hoeven je medewerkers dat niet te doen. Hoe meer jij doet, hoe meer je aan het redden en oplossen bent. Hoe meer jij stuurt en regelt, hoe minder je medewerkers zullen hoeven doen. Hard werken van jouw kant draait er op uit dat je de ander verantwoordelijkheid ontneemt. Daar moet je liefst per direct mee stoppen… Puur en alleen om je ingrijpreflex in te perken. "Maar dan gaat er van alles fout", hoor ik je denken. Als dat zo is, reageer je vanuit een voorspelbaar patroon. En je dwingt je medewerker in een ander patroon. Lees hier welk patroon dat is en wat je eraan kunt doen.

Wat anderen zeggen

Ervaring 1

De coachingsgesprekken die plaats gevonden hebben, zijn zeer waardevol en nuttig voor me geweest. Het mooie vind ik dat je uiteindelijk zelf je antwoorden op je eigen vragen geeft door een zeer goede begeleiding tijdens de gesprekken.
Soms best lastig en confronterend! Ik vond de gesprekken zeer interessant en leerzaam. Af en toe was het hard werken, maar het leverde positieve resultaten op die ik zeer waardevol vind en waar ik ook echt iets mee kan. Ik vind dat de coachingsgesprekken voor een persoonlijke groei bij me hebben gezorgd.
Ik heb me voorgenomen om in mezelf te blijven geloven. Op te blijven komen voor mezelf. Tijd voor mezelf vrij te maken zonder altijd maar rekening met anderen te houden. (Vrouw, 42 jaar).

Ervaring 3

Ik heb me steeds voldoende kunnen uitspreken, met name tijdens de intake waar ik nog behoorlijk boos en verontwaardigd was over hetgeen me dwars zat met betrekking tot mijn werk. Voelde me ook serieus genomen door een naar mijn mening deskundige en ervaren coach die onverwachte, soms confronterende vragen stelde, waarop ik dan steevast reageerde met "dat vind ik moeilijk" ;)
De gesprekken hebben me meer inzicht gegeven in zaken, zoals

 • (extreem hard werken is niet de norm,
 • zelf een planning maken,
 • "nee" zeggen,
 • me niet druk maken over dingen waar ik geen/weinig invloed op heb

Het resultaat is dat ik meer inzicht heb in het feit dat ik misschien wel teveel van mezelf - en anderen? - verwacht: het mag wel een versnelling lager. Ook dat mijn opvattingen met betrekking tot werk niet de norm zijn en kunnen leiden tot gespannen relaties met collegae. (Man, 54 jaar)

Ervaring 2

Ik vind de gesprekken erg fijn. John laat me veel nadenken en geeft daar de ruimte en de tijd voor. Door mijn gedachten hardop te zeggen, weet ik zelf soms de antwoorden op mijn vraagstukken. Andere keren kan hij me op andere gedachten brengen. Wanneer ik iets niet begrijp, vraag ik om verduidelijking.
Tijdens de eerste sessie heb ik verteld dat ik wil werken aan een betere versie van mezelf. Ook wil ik relaxter door het leven gaan. John heeft toen onder andere gezegd dat ik kan leren van dat wat mij nu irriteert. Dat er dingen zijn die me irriteren en dat die mijn gedrag bepalen, daar ben ik niet trots op en ik vond het in eerste instantie moeilijk hieraan te werken. (Vrouw, 45 jaar).

Ervaring 4

Voor mij heeft de coaching meer inzicht gegeven in mijn waarden en kwaliteiten. Het benoemen van mijn eigen waarden geeft mij de kans om vanuit deze waarden te werken zodat frustraties en teleurstellingen niet de boventoon voeren. 
Na jouw coachingsgesprekken ben ik me meer gaan focussen en heb ik meer laten zien wat ik wil en waar ik voor sta (in plaats van altijd maar met een lachend gezicht door de gang te lopen. (Vrouw, 40 jaar)