KlantenKlantenKlantenKlantenKlanten

Op een plezierige manier je werk kunnen doen!

Persoonlijke Ontwikkeling | Werkdrukaanpak | Stressreductie | Burn-out preventie

Van training naar coaching

Al sinds mijn 24e gaf ik trainingen. Door de jaren heen veranderden de onderwerpen wel, maar mijn manier van werken niet. Vanzelfsprekend schoolde ik bij en volgde ik de techniek op de voet. Maar in essentie bleef ik op dezelfde manier aan anderen kennis overdragen en hen vaardigheden aanleren. 

In de loop van de tijd ging het in mijn trainingen ook steeds meer over werkhouding. De aandacht verschoof van 'wat' en 'hoe' naar 'waarom'. En op de manier waarop ik de materie over probeerde te brengen, liep ik steeds vaker tegen weerstand aan.

Bovendien zag ik de resultaten van mijn trainingen teruglopen. Hoewel de deelnemers nog steeds enthousiast waren, hoorde ik van hen dat ze na ongeveer een half jaar weer in hun oude gedrag waren vervallen. Ik wist dat ik op een doodlopende weg zat. Deze terugkoppeling maakte dat ik de knoop doorhakte: "Sommige dingen heb ik zeker geleerd, andere vervallen snel in gewoontes en karakter".

Met trainen bereikte ik niet meer wat ik wilde. Uiteraard mag er bij de deelnemer een nieuwe ontwikkelingsvraag ontstaan, maar niet opnieuw dezelfde.
Ik deed een intensieve coachingsopleiding van een jaar. Daarin kreeg ik een methodiek onder de knie die bij de deelnemer veel sterker op gedragsverandering aanstuurt.

Wat klanten vertellen over hun ervaringen

"Voor mij heeft de coaching meer inzicht gegeven in mijn waarden en kwaliteiten. Het benoemen van mijn eigen waarden geeft mij de kans om vanuit deze waarden te werken zodat frustraties en teleurstellingen niet de boventoon voeren." (docente Frans)

" Het voorbeeld van de vaas die gevuld wordt vergeet ik nooit. Je tijd in blokken indelen doe ik ook zodat ik effectiever werk. Bepaalde tips en uitspraken uit jouw verslag blijven mij bij of fris ik even op. Kruizen in mijn agenda zetten, afspraken met jezelf maken, goede agenda aanschaffen dat zijn allemaal voorbeelden die ik nog steeds doe." (leerkracht primair onderwijs)

Door het coachingstraject heb ik scherper in beeld gekregen wat mijn doelstellingen zijn en hoe ik mijn creativiteit kan inzetten voor oplossingen die tijd en energie opleveren. Door mijn werk realistisch te plannen en heldere keuzes te maken werk ik efficiënter en met meer rust en plezier. (docent kunstvakken)

Klanten

Voor de bedrijven en instellingen hieronder mocht ik hun medewerkers helpen met het vinden van een betere balans tussen werk en privé. Ik mocht hen helpen productiever te worden, betere resultaten neer te zetten en de beste versie te worden van wie zij zijn.

Wil jij dat ook? Ik help je graag: neem contact met me op!