Download Veerkracht FBDownload Veerkracht FBDownload Veerkracht FBDownload Veerkracht FBDownload Veerkracht FB

Veerkracht voor de leerkracht!

Omgaan met werkdruk: Training & Coaching-on-the-job

Download Veerkracht voor de Leerkracht

Werkdrukonderzoeken laten jaar op jaar zien dat het onderwijs hoog scoort op werkdrukervaring. In het Onderwijsakkoord van najaar 2013 is er zelfs een speciale paragraaf aan gewijd. Er wordt dus aan gewerkt, maar ondertussen zie ik dagelijks nog veel leerkrachten die kampen met tijd-tekort. Tijd om er wat aan te doen, dus.

In het voorjaar van 2014 bezocht ik als vrijwilliger een achttal scholen in de Achterhoek en Twente. Ik werkte mee aan Jong Ondernemen, waarbinnen leerlingen van groep 8 in het basis-onderwijs leren een eigen bedrijfje te runnen. Ik kreeg zonder uitzondering positieve reacties van leerlingen en leerkrachten. 

Ook voor mijzelf was het leerzaam, want in mijn werk als trainer en coach krijg ik veel te maken met leerkrachten die zoveel speelruimte niet ervaren. Veel lijden onder werkdruk

Dat laatste is een al jaren een thema in het onderwijs. Mede daarom schreef ik dit e-book met Time-Managementtips voor leerkrachten. Ik heb ook tips verwerkt die ik van de leerkrachten kreeg waarmee ik mocht samenwerken. 

Want hoe hou blijf je overeind? Hoe creëer je voldoende tijd om je goed voor te bereiden op de dag van morgen? Ik heb gezien dat daarin veel mogelijk is en dat leerkracht een mooi beroep kan zijn. 

Want met een duidelijke visie op jouw onderwijs en wat lef kun je veel bevrediging halen uit je werk voor de klas. De leerkracht die veerkracht heeft, weet elke dag dat ‘ie trots kan zijn op zijn werk.

Download hier jouw versie

Het boekje zoals hierboven afgebeeld, schreef ik specifiek voor leerkrachten in het primair onderwijs. Met voorbeelden van leerkrachten in het primair onderwijsvoor leerkrachten in het primair onderwijs. Naast je boekje ontvang je nog vier korte huiswerkopdrachten, waarmee je Time-Management naar je eigen behoefte kunt inrichten. 

Het e-book en de opdrachten vertegenwoordigen een waarde van € 295,=. Je ontvangt het gratis, maar alleen als je inschrijft met een e-mailadres dat gerelateerd is aan een onderwijsinstelling. Gebruik dus geen gmail, hetnet, live-, xs4all of soortgelijke accounts.

Ben je leerkracht in het PO? Vraag jouw versie hier aan: