Download Veerkracht VO LIDownload Veerkracht VO LIDownload Veerkracht VO LIDownload Veerkracht VO LIDownload Veerkracht VO LI

Veerkracht voor de leraar!

Omgaan met werkdruk: Training & Coaching-on-the-job

Download Veerkracht!

Werkdrukonderzoeken laten jaar op jaar zien dat het onderwijs hoog scoort op werkdrukervaring. In het Onderwijsakkoord is er zelfs een speciale paragraaf aan gewijd. Er wordt dus aan gewerkt, maar ondertussen zie ik dagelijks nog veel leraren die kampen met tijd-tekort. Tijd om er wat aan te doen, dus.

Werkdrukonderzoek in het VO laat zien dat bijna 60% van de leraren een hoge werkdruk ervaart. Nog eens bijna 20% ervaart die als zeer hoog. Van hen vindt 45% dat onacceptabel.

Dat zijn maar cijfers, zou je kunnen zeggen, maar als trainer en coach krijg ik wel steeds meer te maken met leraren die er ook daadwerkelijk last van hebben. Veel leraren lijden onder werkdruk. De werkdruk is verantwoordelijk voor meer dan de helft van het verzuim.  

Dat laatste is een al jaren een thema in het onderwijs. Mede daarom schreef ik dit e-book met Time-Managementtips voor leraren. Ik heb ook tips verwerkt die ik van de leraren kreeg waarmee ik mocht samenwerken. 

Want hoe hou blijf je overeind? Hoe creëer je voldoende tijd om je goed voor te bereiden op de dag van morgen? Ik heb gezien dat daarin veel mogelijk is en dat leraar een mooi beroep kan zijn. 

Met een duidelijke visie op jouw onderwijs en wat lef kun je toch veel bevrediging halen uit je werk voor de klas. De leraar die veerkracht heeft, weet elke dag dat ‘ie trots kan zijn op zijn werk.

En: lees voor 'leraar' gerust 'docent' als je dat plezieriger vindt!

Dit boekje is specifiek voor leraren in het voortgezet onderwijs. Je ontvangt aanvullend, in drie separate mails, korte huiswerkopdrachten, waarmee je Time-Management naar je eigen behoefte kunt inrichten. Die zijn afgestemd op de lespraktijk in het VO
Ben je leraar in het VO? Vraag jouw versie hier aan: