TrainingenTrainingenTrainingenTrainingenTrainingen

De top 5 van beste Time-management tips

Wie werk wil maken van Time-management, heeft weinig tijd en wil snel resultaat. Ik heb daarom de beste tips uit mijn Time-management training hier voor je klaargezet. Zo kun je direct aan de slag!

1. Neem tijd voor planning

Soms ben je erg druk en dreigt het werk je boven het hoofd te groeien. Raak dan niet in paniek, maar kijk op je overzicht. Kies alleen dat wat écht vandaag moet. En met écht bedoel ik de dingen die brand veroorzaken als je ze achterwege laat. Schrijf daar dan achter hoeveel tijd ze vragen. Dus bijvoorbeeld 1,5 voor iets waar je anderhalf uur mee bezig zult zijn. Zo geeft je lijstje al snel overzicht. Het helpt je relativeren en je kunt keuzes te maken.

2. Schrijf altijd je taken op

Je hoofd is niet de plaats om dingen te bewaren. Ons denken is erop gericht om snelle keuzes te maken. Onthouden gaat ons relatief slecht af. Ons geheugen is nét een keukenkastje: wat je absoluut nodig hebt, staat vaak achteraan... Schrijf daarom je hoofd leeg en gebruik daarvoor het meest simpele dat voorhanden is. Een smartphone of tablet is weliswaar kek, maar je moet voorkomen dat het hulpmiddel een hindernis wordt. Dingen doen? Maak eerst een lijstje. Lekker je hoofd leeg, overzicht en voila: rust!

3. Plan je dag niet vol

Binnenlopers horen bij je werk. Soms heeft iemand of iets je aandacht even nodig. Plan daarom je dag niet helemaal vol. Begin maar eens met de verhouding 75-25. Dan heb je 6 uren om aan je eigen werk te besteden en 2 om weg te geven. Doen, en voor jezelf bijhouden of die verhouding voor jou werkt!

4. Zorg dat je dóór kunt werken

Niets is zo ergerlijk als van je werk gehaald worden. Het lijkt namelijk niet alleen zo dat het daardoor langer duurt, dat is ook zo. Dat steeds maar aan-uit is funest voor je concentratie en je voortgang. De kans dat je fouten maakt wordt ook nog eens steeds groter. 
Wees wel realistisch: soms hebben anderen je nodig voor hun voortgang. En je heb ook geen hele ochtend nodig voor bijvoorbeeld een offerte.
Maar ik vind dat je toch minstens 1 keer per dag een blok van 1,5 uur ongestoord zou moeten kunnen werken. Doe daar je best voor, het komt je productiviteit en je werkplezier ten goede!

5. Plan visueel en blok af

Vertaal je takenlijst visueel naar werkvoorraad: arceer in je agenda de tijd die je nodig hebt voor een taak. Plan op die manier ook reistijd. Zo kun je aan de overgebleven witte vlekken zien of je nog capaciteit over hebt. Outlook bijvoorbeeld maakt zo een visuele planning, maar op papier kun je het ook zelf doen. Als je niet sjoemelt, kan deze manier van werken je al direct lucht geven.

Laat me je helpen

Mijn naam is John Vrakking. Ik ben al bijna 20 jaar specialist in Time-Management. Ik wil graag ook jou als professional helpen met je tijdsbesteding, zodat jij ook plezieriger kunt werken en beter kunt presteren.

Laat me ook jou helpen met je eigen Time-management. Samen maken we jouw aanpak van Time-management op maat, zodat jij ermee kunt werken. Schrijf je hieronder in. Aan deze basisgegevens hebben we op dit moment genoeg, we nemen contact op voor het vervolg.

John Vrakking, Trainer & Coach

Gebruik de button hieronder en boek nú jouw één-op-één training.

meer informatie aanvragen

* Veel van wat Timemanagement genoemd wordt, vind je ook terug bij Tijdmanagement, Projectmanagement, Multiprojectmanagement, Projectmatig Werken, Projectmatig creëren, Het Nieuwe Werken, Getting Things Done, Self-Organization, Organizing, Time/system, Persoonlijk Efficiency Programma (PEP), Action-Based Email, en Pomodoro Technique. Voor het gemak laten we het daar maar bij!

'In de meeste trainingen leer je een kunstje. Laat mij jou helpen met Time-management dat is toegesneden op jouzelf en jouw omgeving'.

Mis niets van deze tips en handigheidjes!

Loop niet langer gratis tips mis over Effectiever Werken. Steeds wat handvatten om beter met je tijd om te gaan en zo  de beste versie van jezelf te worden. Abonneer je gratis!